סים לחו”ל – גולשים בחול ללא הגבלה

May 21 2023Oded B

אם בשנים עברו טיסה לחו”ל הייתה מצריכה מורכבויות ותקלות טכניות הקשורות בהחלפת כרטיס סים לחו”ל, הרי שכיום המצב הוא אחר לגמרי. ניתן בימינו להתחבר לחברת הסלולר שלכם תוך דקות ולעיתים תוך שניות ספורות, מה שלא כרוך בשינוי מספר הטלפון שלכם. איך זה עובד? קראו כאן.

נכון להיום, כאשר טסים לחו”ל ישנם מספר פתרונות אשר מאפשרים את התממשקות חברת הסלולר שלכם. זאת, מכיוון שלחברות הסלולר הישראליות אין אנטנות בחו”ל, ככה שהן צריכות להסתייע בחברות סלולר מתווכות הממוקמות במדינות שונות. לפני שנרחיב ספציפית לגבי כרטיסי סים לחו”ל, חלק מהפתרונות עבור אינטרנט בחו”ל הם הבאים:

  1. חבילת גלישה לחו”ל: זוהי חבילה מותאמת אישית הכוללת X ג’יגה, הודעות סמס ו-X דקות שיחה.
  2. כרטיס סים ישראלי: את הכרטיסים האלו רוכשים כאן בארץ לפני הטיסה, ומחדירים אותם פיזית למכשיר.
  3. כרטיסי סים בחו”ל: את הכרטיסים המקומיים ניתן לרכוש במדינת היעד, אבל בד”כ זה יהיה כרוך בשינוי מספר הטלפון שלכם (וגם לא פעם בתקלות תקשורת).
  4. כרטיסי ESIM: אלו הם כרטיסי סים דיגיטליים אשר אינם מצריכים התקנה פיזית, אלא אך ורק סריקה של קוד QR עבור תפעול מהיר וללא החלפת מספר טלפון.

מה זה אומר, לגלוש בחו”ל ללא הגבלה?

פשוטו כמשמעו, גלישה באמצעות סים לחו”ל ללא הגבלה מאפשרת לכם לקבל שקט נפשי בידיעה שהגלישה באינטרנט מכוסה מכל הכיוונים. בין אם אתם צריכים לעבוד עם הלפטופ, או שמא אתם מתעדים את כל הטיול באמצעות סרטונים המועלים לרשתות החברתיות, קיימת גישה חופשית לרשת.

חשוב לציין, המונח “סים בחו”ל ללא הגבלה” מתייחס בדרך כלל לפיצ’רים והיבטים ספציפיים של שימוש ברשת. בעוד שחלק מהכרטיסים מאפשרים לנהל שיחות ללא הגבלה, אחרים כוללים הודעות סמס ללא הגבלה או גלישה חופשית ברשת. חשוב לברר זאת לפני שרוכשים את הכרטיס, וגם חשוב לוודא כי הכרטיס תקף במדינת היעד.

כמה עולה כרטיס סים לחו”ל ללא הגבלה ומה כולל?

כאשר מדברים על כרטיסי סים לחו”ל ללא הגבלה, בדרך כלל, הכוונה היא לכרטיסי סים עם נפח גלישה של GB50. כאשר החבילה מסתיימת, חברת הסלולר טוענת שוב את הכרטיס בנפח גלישה נוסף. בתוך כך, כרטיסי סים לחו”ל ללא הגבלה יכולים לכלול את הפיצ’רים הבאים:

  1. קבלת מספר מקומי במדינת היעד.
  2. שיחות ללא הגבלה במדינת היעד.
  3. הודעות בין לאומיות והודעות לישראל ללא הגבלה.
  4. גלישה במהירות 4G/5G (או במהירות 5G בכפוף לסוג המכשיר וכיסוי רשת הסלולר).
  5. נקודת גישה ניידת (HotSpot) עד 7GB (מתוך הנפח של הגלישה).
  6. המשך תפקוד חשבון ה- Whatsapp כרגיל.

עבור הפיצ’רים שלעיל, בד”כ תצטרכו לשלם כ-350 ₪ – 450 ₪ בממוצע. לא זול, אבל משתמשים “כבדים” באינטרנט מוצאים את כרטיסי הסים האלו מאוד שימושיים ומשתלמים.

Share: